Volledig scherm
De politiefietsen met daarnaast de vuilcontainer. © Politieteam Zeeuws-Vlaanderen

Politie pakt mannen op bij Visserijfeesten: Er zit altijd een slikmossel tussen

BRESKENS - De politie heeft tijdens de laatste dag van de Visserijfeesten in Breskens twee mannen opgepakt die beiden probeerden te vluchten.  

De bikers zagen zondagnacht tijdens een surveillance dat een man zich agressief gedroeg op de kermis. Toen ze de 55-jarige man uit Zuidzande daarop aanspraken richtte die zijn agressie op hen. De politie gebruikte pepperspray om hem te arresteren. Tijdens het fouilleren vonden de agenten een mes bij de man. Hij is opgepakt voor bedreiging en kwam maandagochtend vrij.   

Ook een 20-jarige Bressiaander kreeg het die nacht aan de stok met de politiebikers. Ze spraken hem aan toen ze hem zagen lopen met meerdere vuilcontainers. De Bressiaander vluchtte daarop weg. De bikers gingen er achteraan en arresteerden hem. Hij kreeg drie proces-verbalen: voor openbare dronkenschap, baldadigheid en het niet opgeven van zijn identiteit.

De agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen schrijven op Facebook over hun arrestaties: "De Visserijfeesten zijn ook voor ons als politie leuke diensten met leuk publiek, maar er zit altijd wel een slikmossel tussen."