Volledig scherm
Verstopplaats in huurauto. © Politie Zeeland

Politie onderzoekt malafide autoverhuurbedrijven

VLISSINGEN - De politie heeft deze week in Zeeland en West-Brabant onderzoek gedaan naar malafide autobedrijven. Verder zijn er verkeerscontroles gehouden bij Neeltje Jas, de Brouwersdam en in de omgeving van Bruinisse. Daarbij werd specifiek gelet op huurauto's.

Criminelen maken volgens de politie veel gebruik van huurauto's met geprepareerde ruimtes voor drugs, wapens of geld. "Het betreft vaak mensen die weinig of geen officieel inkomen hebben. Ze maken vaak langere tijd gebruik van huurauto’s en daarvoor wordt cash betaald", aldus de politie. In de gemeente Borsele en in Tilburg zijn deze week acht autoverhuurbedrijven gecontroleerd. In Tilburg zijn daarbij verschillende auto's in beslag genomen, omdat de herkomst onduidelijk was.  

Bij een verkeerscontrole op de Oesterdam in Tholen is op 24 juni een Volkswagen Polo aangehouden. Bij navraag bleek dat de auto op naam stond van een verhuurbedrijf uit Bergen op Zoom. De eigenaar van dit bedrijf bleek geregistreerd te staan als fiscaal wanbetaler. De auto werd in beslag genomen en doorzocht met een speurhond. Daarbij zijn 31 pony packs cocaïne aangetroffen. De 19-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden.

Vrijdag wordt op nog twee locaties gecontroleerd. Bij de controles zijn ook de Koninklijke Marechaussee, Douane, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, het Verbond van Verzekeraars en de Belgische politie betrokken.