Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politie alert op wraakacties na grote vechtpartij in Middelburg

MIDDELBURG – De politie houdt er rekening mee dat de grote vechtpartij die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond in de Middelburgse Stromenwijk leidt tot nieuwe confrontaties.

Dat bevestigt voorlichter Alwin Don van de politie. ,,We weten dat het conflict gaat tussen twee rivaliserende groepen en hebben aandacht voor de situatie.'' Bij het gevecht waren tientallen jongeren betrokken en raakten twee personen gewond, van wie één door een of meerdere steken met een scherp voorwerp.

Onder de jongeren is de vechtpartij onderwerp van gesprek en er wordt op Instagram zelfs opgeroepen tot een nieuwe confrontatie. Vrienden van de neergestoken Vlissinger zijn uit op wraak, zo beweren betrokkenen. Don: ,,We hopen dat de jongens hun gezonde verstand gebruiken. Elkaar blijven opzoeken in groepsverband lost het probleem niet op.''

Kermis

De ruzie gaat tussen twee groepen, met aan de ene kant Middelburgers en aan de andere kant Vlissingers, variërend in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar. Aanleiding is een confrontatie op de kermis, eerder deze week. De ene groep daagde daar dinsdagavond de andere uit. Op het Tympaanplein, voor het oog van veel terraspubliek, bleef het bij duw- en trekwerk, maar in de steeg naast het oude stadhuis werden rake klappen uitgedeeld. In het tumult zou zelfs gedreigd zijn met de aanwezigheid van een vuurwapen. Toen bikers van de politie arriveerden maakten de ruziezoekers zich uit de voeten.

Het bleef daarna broeien tussen beide groepen en via Instagram leidde dit woensdag tot een afspraak voor een grote vechtpartij. Het treffen moest 's avonds om 0.00 uur plaatsvinden op het Westerscheldeplein in Middelburg, pal voor supermarkt Aldi. De Vlissingers arriveerden daar in meerdere auto’s, naar verluidt met meer dan twintig jongens. De Middelburgers, veelal jongens uit de Stromenwijk, waren in eerste instantie met acht personen, maar kregen hulp van toegesnelde jongeren uit andere delen van Middelburg.

Meerdere politie-agenten kwamen naar de Stromenwijk en controleerden verschillende voertuigen. Een paar straten verderop, in de Ruyterstraat, troffen agenten een 18-jarige jongen aan met steekverwondingen. Hij was aanspreekbaar en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op de Poelendaeleweg trof de politie een 22-jarige Middelburger aan, die verklaarde te zijn geslagen.

Vooralsnog heeft de politie geen aanhoudingen verricht.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.