Volledig scherm
Koos Konijn was ook van de partij. © Frank Balkenende

Pokémon Go event trekt 300 jongeren naar Roompot Beach Resort

KAMPERLAND - Zie je groepjes jongeren gebogen over hun smartphone door een vakantiepark drentelen, dan weet je dat de jacht op Pokémons is geopend.

Dat gebeurde donderdag precies op Roompot Beach Resort in Kamperland, dat inspelend op de rage een Pokémon Go Reality Event op touw had gezet. Zo'n 300 jongeren deden eraan mee. Het is tot nu toe het grootste Pokémon-event in Zeeland, zegt Roompot woordvoerder Marc Volleman. Het bedrijf had gezorgd voor gratis wifi en een oplaadpunt voor mobieltjes. Doordat Roompot voorzag in extra Lures - speciale apps die Pokémons naar een bepaalde plek lokken - , werd de jacht op de virtuele wezentjes beloond. "Ik heb er al één gevangen", zegt een jochie met een baseballcap. Moltres en Zapdos, of de nóg zeldzamere roze schattige Mew, daar is het de Pokémon Go-fanaten om te doen. Ook jongeren van rond de 20 azen met hun mobieltje op de paradepaardjes uit de Pokémon Go-stal. Zij zijn van de generatie die de spelcomputer Game Boy cadeau kreeg. Daar konden ze destijds al Pokémon op spelen. "Wij zijn met Pokémon opgegroeid. Leuk dat het spel zo'n enorme comeback maakt."

Je kunt de fictieve wezentjes vangen met je smartphone. Daarna is het een kwestie van ze trainen. Roompot had daarvoor een speciale Gym ingericht. Een voordeel van de game is dat jongeren veel kilometers maken om de Pokémons te vangen. Ondanks de kritiek op het virtuele spelletjes beweegt de jeugd zo. Dat is beter dan op de bank hangen, maken ze de critici monddood.

Volledig scherm
Zie je groepjes jongeren gebogen over hun smartphone door een vakantiepark drentelen, dan weet je dat de jacht op Pokémons is geopend. © Mechteld Jansen