Volledig scherm
Albert Heijn in Axel © Google Maps

Plofkraak op pinautomaat in Albert Heijn Axel

AXEL - Criminelen hebben dinsdagochtend een plofkraak gepleegd op een mobiele geldautomaat in de Albert Heijn aan het Szydlowskiplein in Axel. De - vermoedelijk drie - daders zijn ontvlucht. Het is onbekend of er geld is buitgemaakt.

De inbraak gebeurde om 2.28 uur. De De daders gingen de supermarkt binnen door het vernielen van een raam. Door de ontploffing is een inktpatroon in de geldautomaat afgegaan, meldt de politie. Daardoor zou het eventuele gestolen geld besmeurd zijn met inkt en dus onbruikbaar.

De plofkraak toont volgens de politie overeenkomsten met een eerdere poging in Hulst, begin juli. Daarbij is eveneens de mobiele geldautomaat in een Albert Heijn opgeblazen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Uit het onderzoek in Hulst blijkt dat de verdachten toen in een donkere auto reden met een gestolen kentekenplaat van een auto in de omgeving van Hulst. De recherche onderzoekt of de daders op dezelfde manier handelden. De politie vraagt mensen uit Axel waarvan onlangs ook een kentekenplaat is gestolen contact op te nemen.

De Albert Heijn in Axel ging door de inbraak een uur later open (9.00 uur) dan normaal. De politie is bezig met een buurtonderzoek. Eerder verrichten agenten en explosievenexperts onderzoek naar explosieven en sporen. De politie vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Volledig scherm
Het vernielde raam bij de Albert Heijn in Axel © Harmen van der Werf