Volledig scherm

Plan voor indoor skatepark in Goes

GOES - Als het aan Maarten Landegent ligt, heeft Goes nog voor de winter een indoor skatepark.

Hij is daarover in gesprek met de gemeente. Landegent is eigenaar van Lux Boardshop (voorheen The Tube) aan de kade in Goes. Hij merkt dat skaten, steppen en bmx'en (fietscross) heel erg leeft onder de jeugd. Hij vindt het daarom belangrijk dat Zeeuwse jongeren een plek hebben om samen te komen en hun hobby uit te oefenen. "In de winter zie je dat veel jeugd de provincie uit gaat om naar een binnenskatepark te gaan", zegt Landegent. "Of ze zitten hele dagen binnen, achter een beeldscherm, dat werkt ook niet."

Volgens de initiatiefnemer is een binnenskatepark vrij gemakkelijk te realiseren. De 'ramps' (skatebanen) denkt hij te kunnen overnemen van skatepark Meker in Middelburg. De sporthal waar die nu in huist, wordt volgens Landegent waarschijnlijk gesloopt. Een locatie in Goes is nog even zoeken. Het V&D-pand is te laag, de voormalige Renault-garage aan de Marconistraat zou perfect zijn geweest, maar die is verkocht. Landegent kijkt daarom naar industrieterrein De Poel. Als beheerder wil hij de bmx'er Mark Vos uit Wolphaartsdijk aanstellen. "Hij is erg goed met jongeren."

Wat Landegent betreft gaat het skatepark ook dienst doen als locatie vooor clinics en verjaardagsfeestjes. "Het moet er gewoon komen."

Op www.luxboardshop.nl kunnen sympathisanten hun handtekening achterlaten. Landegent wil de petitie aanbieden aan sportwethouder Derk Alssema.