Volledig scherm
Na een rondleiding in slot Oostende mochten liefhebbers verschillende bieren proeven bij 'In de bakkerij'. © Johan van der Heijden

Plan Slot Oostende Goes valt goed bij raad

GOES - De plannen voor Slot Oostende oogsten louter lof bij politiek Goes. De raadscommissie kreeg donderdagavond een presentatie van het definieve ontwerp van het horecabedrijf met stadsbrouwerij aan de Singelstraat voorgeschoteld.

De fracties bespraken daarnaast een voorstel van B en W om 530.000 euro die over is van het Masterplan Binnenstad in de bouwgrondexploitatie van Slot Oostende te stoppen.

Een aantal fracties (PvdA, Parij voor Goes en SGP-CU) vroeg zich af of dat genoeg is om de financiële risico's voor de gemeente mee af te dekken. Er moet namelijk nog een olietank en bodemverontreiniging worden verwijderd. Om die reden is er voor de zekerheid een forse post onvoorziene kosten, zei wethouder Derk Alssema. Het bedrag is vertrouwelijk. "Maar ik ga er vanuit dat we het hiermee gaan redden." Voor het plan zelf kwam Alssema superlatieven tekort, hij sprak van een 'parel voor de binnenstad'. De (bier)winkel die ook in het complex komt, mag ook op zondag open zijn, antwoordde hij op een vraag van onder meer de PvdA.

Volgens initiatiefnemers Anita Maas en Yamina Abdoun van Jacoba van Beieren BV kunnen mensen 'niet wachten tot we opengaan'. "We hebben nu al enorm veel aanvragen voor feesten", zei Maas. De vrouwen hopen rond kerst dit jaar te kunnen openen. Johnny Lukasse (SGP-CU) zou het 'bijzonder' vinden als dat lukt. "Ambitieus inderdaad, maar Bouwgroep Peters denkt dat het kan", zei Maas. Eventuele archeologische vondsten kunnen nog voor vertraging zorgen.

Het plan lijkt als geroepen te komen voor de Goese binnenstad, die de laatste tijd flinke klappen krijgt. Wel is het de vraag of het bedrijf straks niet andere horecagelegenheden overschaduwt. Alssema verwacht dat zij juist zullen (mee)profiteren.