Volledig scherm
Jan Meijer © Marcelle Davidse

Pijn verbijten op de Zevenheuvelenweg

NIJMEGEN - "Het was heel zwaar", verzucht Shakira van Leeuwen (14) uit Middelburg, na afloop van de derde wandeldag.

Ze heeft met moeite de Zevenheuvelenweg doorstaan. "Het was heel warm, en ik had veel pijn aan de onderkant van mijn voet. Het was kramp denk ik. Het was ook heel druk op de route. Er waren steeds opstoppingen, terwijl ik juist door wilde lopen met die pijn."

Toch kon ze ook een beetje genieten van alle mensen langs de kant. "Ze dansten en spoten ons nat met waterspuiten. Dat was heel leuk. Daardoor kon ik de pijn een beetje opzij zetten."

'Wat een volk!'

Eric de Rijcke (54) uit Oostburg heeft met volle teugen genoten van de gezelligheid op de Zevenheuvelenweg. "Het is net de Tour de France. Overal staan campers langs de weg. Ongelooflijk, wat een volk! Toen ik even in het gras ging zitten langs de kant van de weg, bood iemand me spontaan een stoel en een biertje aan. Dát is nou de Vierdaagse."

Alleen verder

De 81-jarige Maarten Dijkman uit Burgh-Haamstede heeft de finish zonder problemen gehaald. Woensdag moest zijn vriendin Addie Bliek opgeven als gevolg van de hitte. Ze was helemaal uitgeput. "Ik vind het vervelend dat ik alleen verder moest, maar ik ben onderweg veel mensen tegen gekomen. Ik heb een heel stuk samen gelopen met iemand uit Goes." Addie voelt zich inmiddels stukken beter. "Ze heeft lekker aan de Waal gezeten en wat gewinkeld", vertelt Dijkman.

Extra 50 kilometer

Terwijl alle wandelaars uitrusten, is Jan Meijer (53) uit Biezelinge begonnen aan de tweede etappe van de dag. Hij is één van de 25 langeafstandswandelaars die donderdag een extra ereronde van vijftig kilometer lopen. Om vijf uur 's middags wordt hij uitgezwaaid door duizenden mensen. "We stonden op een podium en liepen door een erehaag. Kippenvel", vertelt Meijer tijdens zijn eerste rustpauze. "Vrienden uit Krabbendijke waren zelfs naar Nijmegen gekomen om me uit te zwaaien. Heel mooi." Hoewel hij al vijftig kilometer in de benen heeft, loopt hij nog soepel. "Het gaat heel goed. Het tempo mag voor mij wel ietsje omhoog."