Volledig scherm
foto ANP © ANP

Petitie tegen ontpoldering Hedwigepolder over de duizend handtekeningen

EMMADORP - De online petitie voor het behoud van de Hedwigepolder is de duizend handtekeningen voorbij.

Initiatiefnemer, de actiegroep 'Noodklok Hedwige' is zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Nu de teller over de duizend is, gaat de actiegroep (bestaande uit oud Statenlid Johan Robesin, jurist Hans Mieras en journalist Bo van Scheyen) de koppen bij elkaar steken om zich te beraden op verdere stappen. De petitie heeft als doel maatschappelijk draagvlak te creëren en het Hedwige-dossier op de politieke agenda te krijgen en zo ontpoldering tegen te gaan.

Robesin: "Avaaz, de organisatie waar onze petitie online te vinden is, heeft aangeboden het promoten van het rekest van ons over te nemen. De vraag is: willen we dat, of houden we het liever in eigen hand. Natuurlijk zou het leuk zijn dat van over de hele wereld steunbetuigingen binnenkomen, maar we houden het ook liefst zuiver: dat alleen mensen ondertekenen die ook daadwerkelijk weten waar het om gaat, die betrokken zijn."

Behalve Zeeuwen, ondertekenen ook veel Belgen de petitie. Die loopt nog tot eind september en is gericht aan EU-voorzitter Martin Schulz, premier Mark Rutte en zijn Belgische collega Charles Michel. De petitie is te vinden via de site: https://secure.avaaz.org/nl/petition/petition_577022901a40a/?cesYgkb