Volledig scherm
Paviljoen 't Schor

Paviljoen 't Schor in Paal wint titel markantste horeca-ondernemer Zeeland

PAAL - Gepassioneerde doorzetters. Innovatief en klantgericht. Om die reden mogen Danny en Christien Buijsrogge van paviljoen 't Schor in Paal zich de markantste Zeeuwse horeca-ondernemers van 2016/2017 noemen.

Ze volgen Robbert Roggeband, eigenaar van café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, op. Dinsdagmiddag werden de Buijsrogges gehuldigd door het Zeeuwse regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst was van de partij. Voor de titel 'meest markante horeca-ondernemer' waren nog twee andere ondernemers in de race: John van Gilst van Johnny's Taria in Bruinisse en Jean d' Hooge van proeverij De Oesterij in Yerseke. Opmerkelijk is dat de genomineerden dit jaar allemaal in het Zeeuwse achterland een succesvolle zaak hebben opgebouwd.

De Buijsrogges dreven jarenlang café In 't Zicht der Schelde in Paal, maar hun droom was een mooi paviljoen op de dijk, met uitzicht op het jachthaventje, Saeftinghe en de Schelde. Dat ging niet zonder slag of stoot. Watersportvereniging en omwonenden verzetten zich lange tijd, maar de Hulster gemeenteraad ging na positieve adviezen van provincie, waterschap en natuurverenigingen akkoord met het plan.

In maart 2014 openden de Buijsrogges het paviljoen dat toepasselijk 't Schor is gedoopt. Het is een fors houten pand met een enorm terras dat een panoramisch uitzicht biedt. Sinds de opening is het paviljoen een pleisterplaats. Je kunt er ook uitgebreid dineren. De exploitanten steken volgens de jury veel energie in 'beleving en gastvrijgeid' en vormen met het personeel een hecht team. Vooral het tempo waarin Danny en Christien Buijsrogge een rendabel bedrijf op poten hebben gezet, maakt volgens de jury indruk.

De Buijsrogges mogen nu Zeeland vertegenwoordigen in de landelijke finale van deze wedstrijd. Begin januari 2017, tijdens Horecava wordt, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Meer informatie op www.meestmarkant.nl .

De PZC recenseerde het restaurant in 2014.

Volledig scherm
De speelplaats van Paviljoen 't Schor Paal © Frank Balkenende
Volledig scherm
Robbert Roggeband heeft de prijs in handen. © Frank Balkenende
Volledig scherm
De uitreiking van de prijs voor markantste horeca-ondernemer Zeeland. © Frank Balkenende
Volledig scherm
De uitreiking van de prijs voor markantste horeca-ondernemer Zeeland. © Frank Balkenende
Volledig scherm
Het terras van Paviljoen 't Schor Paal. © Frank Balkenende
Volledig scherm
Robbert Roggeband heeft de prijs in handen. © Frank Balkenende
  1. Zorgwekkende beelden uit 'spookstad' Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
    VIDEO

    Zorgwekken­de beelden uit 'spook­stad' Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

    Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend te noemen. Het coronavirus heeft nu al 26 doden geëist, meer dan 900 mensen zijn besmet geraakt. Dertien steden zijn afgesneden van de buitenwereld, ruim 43 miljoen inwoners leven daardoor in quarantaine.