Volledig scherm
Paviljoen 't Schor

Paviljoen 't Schor in Paal wint titel markantste horeca-ondernemer Zeeland

PAAL - Gepassioneerde doorzetters. Innovatief en klantgericht. Om die reden mogen Danny en Christien Buijsrogge van paviljoen 't Schor in Paal zich de markantste Zeeuwse horeca-ondernemers van 2016/2017 noemen.

Ze volgen Robbert Roggeband, eigenaar van café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, op. Dinsdagmiddag werden de Buijsrogges gehuldigd door het Zeeuwse regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst was van de partij. Voor de titel 'meest markante horeca-ondernemer' waren nog twee andere ondernemers in de race: John van Gilst van Johnny's Taria in Bruinisse en Jean d' Hooge van proeverij De Oesterij in Yerseke. Opmerkelijk is dat de genomineerden dit jaar allemaal in het Zeeuwse achterland een succesvolle zaak hebben opgebouwd.

De Buijsrogges dreven jarenlang café In 't Zicht der Schelde in Paal, maar hun droom was een mooi paviljoen op de dijk, met uitzicht op het jachthaventje, Saeftinghe en de Schelde. Dat ging niet zonder slag of stoot. Watersportvereniging en omwonenden verzetten zich lange tijd, maar de Hulster gemeenteraad ging na positieve adviezen van provincie, waterschap en natuurverenigingen akkoord met het plan.

In maart 2014 openden de Buijsrogges het paviljoen dat toepasselijk 't Schor is gedoopt. Het is een fors houten pand met een enorm terras dat een panoramisch uitzicht biedt. Sinds de opening is het paviljoen een pleisterplaats. Je kunt er ook uitgebreid dineren. De exploitanten steken volgens de jury veel energie in 'beleving en gastvrijgeid' en vormen met het personeel een hecht team. Vooral het tempo waarin Danny en Christien Buijsrogge een rendabel bedrijf op poten hebben gezet, maakt volgens de jury indruk.

De Buijsrogges mogen nu Zeeland vertegenwoordigen in de landelijke finale van deze wedstrijd. Begin januari 2017, tijdens Horecava wordt, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Meer informatie op www.meestmarkant.nl .

De PZC recenseerde het restaurant in 2014.

Volledig scherm
De speelplaats van Paviljoen 't Schor Paal © Frank Balkenende
Volledig scherm
Robbert Roggeband heeft de prijs in handen. © Frank Balkenende
Volledig scherm
De uitreiking van de prijs voor markantste horeca-ondernemer Zeeland. © Frank Balkenende
Volledig scherm
De uitreiking van de prijs voor markantste horeca-ondernemer Zeeland. © Frank Balkenende
Volledig scherm
Het terras van Paviljoen 't Schor Paal. © Frank Balkenende
Volledig scherm
Robbert Roggeband heeft de prijs in handen. © Frank Balkenende
  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.