Volledig scherm
Het asfalt op de Vlakebrug is beschadigd. © Joeri Wisse

Overlast en extra reistijd door herstel wegdek Vlakebrug en Postbrug

VLAKE - Rijkswaterstaat herstelt in augustus en september het kapotte wegdek van de Vlakebrug op de N289 en de Postbrug op de N670. De asfaltlaag op het wegdek van de bruggen heeft op verschillende plekken losgelaten. Het wegdek van de Vlakebrug wordt volledig vernieuwd.

Het werk vindt plaats tussen maandag 29 augustus en vrijdag 23 september. Er is steeds één rijbaan beschikbaar voor het wegverkeer. Verkeerslichten moeten zorgen voor een goede doorstroming. Ook geldt tijdens de wegwerkzaamheden een snelheidsbeperking van 50 km per uur.

De Postbrug is de hele donderdag 29 september dicht voor het wegverkeer. Fietsers kunnen wel over de brug. Omrijden kan via de Vlakebrug.

Scheepvaart

De hoge scheepvaart kan de Vlakebrug niet passeren van maandag 5 september 10 uur tot vrijdag 9 september 10 uur en van dinsdag 13 september 7 uur tot vrijdag 16 september 10 uur.

De Postbrug blijft 29 september dicht van 7 tot 24 uur.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.