Volledig scherm
De vakantie is nog niet begonnen, maar kinderen weten de weg naar het gisteren geopende pop-up pretpark bij Omnium al te vinden. © Marcelle Davidse

Over de tweede editie pop-up pretpark bij Omnium in Goes is beter nagedacht

GOES - In en om het Goese sport- en recreatiebedrijf is maandag de tweede editie van het Super Zomer Festival begonnen. Net als vorig jaar doet de topsporthal de komende acht weken dienst als pop-up pretpark.

En hoewel het nog geen vakantie is in Zeeland, leven al enkele tientallen kinderen zich deze maandag uit op de enorme speeltoestellen. Tot genoegen van Arianne Janssen van Omnium. "De komende dagen zetten we nog de puntjes op de i, maar we hadden nu veel meer tijd om alles op te bouwen. Vorig jaar moest dat in drie dagen." Het heeft geleid tot een praktischere indeling van het pop-up pretpark. Vanaf morgen is er ook een nieuwe attractie, de super jump, bestaande uit tien grote trampolines. Daarmee wordt gehoor gegeven aan een wens die bezoekers in een enquête over de eerste editie uitten.

Zomerpassen

De speeltoestellen zijn inmiddels eigendom van Omnium. Dat het bedrijf ze zou kopen was een afspraak als de eerste editie een succes zou zijn. Die leverde een bescheiden winst op. Daarom werd de driejarige overeenkomst met het Gelderse bedrijf Pleisureworld definitief. Verder staat al vast dat er volgend jaar ook een Super Zomer Festival zal zijn, ongeacht het resultaat van dit jaar. Het streven is in elk geval om vijftien procent meer bezoekers te trekken dan tijdens de vorige editie: 25.000. "Heel spannend, want we zijn ook afhankelijk van het weer", zegt Janssen. "Maar mensen hebben nu een beter beeld bij wat ze kunnen verwachten." Dat is volgens haar al terug te zien in de verkoop van zomerpassen. "We hebben er nu al meer verkocht dan tijdens de hele vorige periode." Voor 40 euro per persoon hebben bezoekers tot en met 4 september onbeperkt toegang tot het zwembad, pop-up pretpark en tropenland (tropisch bos). In die laatste attractie zijn speurtochten uitgezet en worden tropische proeverijen gehouden met fruit en insecten.

Zwembadwater

Na een moeizame start begint het tropisch bos volgens Janssen eindelijk rendement opleveren. De warmte die het genereert, wordt hergebruikt voor onder meer de verwarming van het zwembadwater.

Overigens komt Omnium ook nog terug op de politieke agenda. Het bedrijf krijgt dit en volgend jaar een extra gemeentelijke subsidie van 150.000 euro, maar burgemeester en wethouders stellen de raad voor om de mogelijkheid open te houden daar eventueel nog twee jaar aan vast te plakken. De SGP-CU heeft al laten weten daar niets voor te voelen.

Meer op superzomerfestival.nl