Volledig scherm
De vermiste Van den Elshout. © Politie

Ouders vermiste Kimberly (15) uit Oost-Souburg radeloos

OOST-SOUBURG - Alex van den Elshout is radeloos. Bijna twee weken geleden verdween zijn 15-jarige dochter Kimberly.

Laatst gezien: in Kortgene. Kimberly is een auto met donkere ramen ingestapt, wisten andere meiden uit De Vliethoeve in Kortgene te vertellen. De Vliethoeve is een gesloten instelling voor jongeren met ernstige gedragsproblemen. Kimberly, die bij haar vader Alex van den Elshout in Oost-Souburg woonde, was daar echter niet omdat ze onhandelbaar was, maar om haar te beschermen voor een zeer dominante, oudere vriend.

De Vliethoeve is een gesloten inrichting, maar Kimberly mocht na drie maanden elke week anderhalf uur naar buiten. Maandag 12 september stapt Kimberly de deur uit in een fluorroze topje, driekwart broek en sneakers. Anderhalf uur later keert ze niet terug.

Deze week besloot de politie haar foto vrij te geven en Kimberly's signalement op de website politie.nl/vermist te zetten. Kimberly heeft in de week van 12 september nog één keer contact gehad met haar moeder. Dat was nadat haar moeder een oproep met foto op Facebook plaatste. "Ik kan je niet altijd bellen, zei ze, maar maak je geen zorgen. Het gaat goed met me", vertelt haar moeder. Vrijdag heeft het meisje nog via sms contact met haar moeder opgenomen. Politiewoordvoerder Alwin Don: "Er zijn geen concrete aanwijzingen voor gevaar of misdrijf, maar dit is een jong meisje en haar verblijfplaats moet bij haar ouders bekend zijn. Daarom hebben we toch besloten haar foto vrij te geven." Haar vader heeft op Facebook de pagina 'KimberlyVermist' aangemaakt. Wie informatie heeft, kan bellen met 0800-6070 (politie).

Meer in de PZC van vrijdag