Volledig scherm
Osman Alrashid leeft met zijn vijf kinderen achter bouwhekken in de Zierikzeese sloopwijk Buijsse. Hij wacht met smart op een vervangend huis, maar volgens de woningbouwcorporatie heeft hij de situatie aan zichzelf te danken. foto Dirk-Jan Gjeltema

Osmans huis in sloopwijk wordt steeds verder ingesloten door bouwhekken

ZIERIKZEE - De Syrische asielzoeker Osman Alrashid (38) is de wanhoop nabij in zijn huis in de Zierikzeese sloopwijk Buijsse. Zijn huis is ingebouwd met hekken en slechts via een omweg langs drie andere straten bereikbaar.

De nagenoeg verlaten omgeving is niet veilig meer, ervaart Alrashid voor zijn vijf kinderen. In de nog slechts spaarzaam verlichte straten wordt volgens hem gedeald en drugs gebruikt. Volgens directeur Antoine de Ceuster van woningbouwcorporatie Zeeuwland heeft Alrashid de situatie aan zichzelf te danken. Hij heeft drie jaar de tijd gehad actief op zoek te gaan naar vervangende woonruimte, maar heeft dat tot dusver nagelaten, aldus De Ceuster.

Binnen twee maanden wordt ook het derde en laatste deel van de wijk gesloopt voor vervangende nieuwbouw en moet Alrashid verhuizen. De Ceuster gaat ervan uit dat er voordien een passende woning beschikbaar komt.

In de PZC zaterdag een reportage uit de sloopwijk.