Volledig scherm
© Camile Schelstraete

Opvang asielzoekers Marina Beach sluit per 1 december

BRAAKMAN - De noodopvang van asielzoekers op Marina Beach in de Braakman bij Hoek gaat op 1 december dicht.  

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bouwt de opvang de komende maanden af. Onder de (nu nog) 298 asielzoekers zijn er 100 statushouder, die in Nederland een woning kunnen betrekken. De overige vluchtelingen worden ondergebracht in reguliere asielzoekerscentra in het land.

Het COA constateerde al een tijdje dat de vluchtelingenstroom naar Nederland sterk verminderde. Daarop werd besloten een vijftiental noodopvangcentra op korte termijn te sluiten. Ook Marina Beach is daarbij. Het contract van het COA met de gemeente Terneuzen – tot 1 december – wordt wel netjes uitgediend. Mocht zich voor die tijd een nieuwe stroom vluchtelingen (bijvoorbeeld uit Turkije) aandienen dan is Marina Beach nog beschikbaar. De bewoners en andere betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd over de aflopende opvang. Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen informeerde gisteravond de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.