Volledig scherm
Vier ongelukken op de A58 in zes dagen. © PZC

Opvallend veel ongelukken op A58: vier in zes dagen

VLISSINGEN - Grote kans dat automobilisten afgelopen dagen op de A58 in de file stonden. De afgelopen dagen waren er opvallend veel ongelukken. Donderdag gebeurden er zelfs twee ongevallen op de snelweg.

Rond 11.00 uur stond er vijf kilometer file naar Vlissingen, drie auto’s raakten bij Lewedorp beschadigd door een mislukte inhaalmanoeuvre. Iets na 13.00 uur stond er een file van vijf kilometer vanaf Rilland in de richting van Bergen op Zoom door een gekantelde paardentrailer - de dieren zijn ongedeerd.

Vrijdagmiddag was er bij de Vlaketunnel een ongeluk met tien auto’s, dat resulteerde in een file van tien kilometer richting Bergen op Zoom. Een persoon raakte lichtgewond. 

Maandag om half zes ’s middags kantelde een bestelbus vlak voor de afslag naar ’s-Gravenpolder. Een rijstrook was anderhalf uur afgesloten, dit zorgde voor tientallen minuten vertraging richting Bergen op Zoom.

Veel ongevallen en file op de A58 in korte tijd dus, maar politiewoordvoerder Mireille Aalders vindt dit niet uitzonderlijk.

"Het is puur toeval, er zijn ook dagen dat er niets gebeurt.”