Volledig scherm
© ANP

Opvallend meer woninginbraken in Terneuzen

TERNEUZEN - Het aantal woninginbraken in Terneuzen is volgens de politie sinds medio juli opvallend gestegen. In totaal is er 11 keer ingebroken, waarvan drie pogingen mislukten.

Of er sprake is van een inbrekersbende is nog onduidelijk. De meeste inbraken vonden plaats in de middaguren. De politie waarschuwt inwoners alert te zijn en verdachte situaties direct door te geven. 

De postcodes waar de laatste drie weken (pogingen tot) inbraken plaatsvonden zijn: 4537 (4x), 4532 (3x), 4531 (1x), 4536 (1x) en 4535 (2x). In de kernen rond Terneuzen vond 1 inbraak plaats in Axel (postcode 4571), 2 in Philippine (4553) en 1 in Sas van Gent (4551).

In januari 2016 kampte Terneuzen ook al met een relatief groot aantal inbraken (17). Na politieacties zouden verschillende daders zijn opgepakt. Medio februari daalde het aantal in Terneuzen naar 5 inbraken. In 2014 vonden er in totaal 54 inbraken plaats in Terneuzen. Het jaar daarvoor waren dat er nog 100.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.