Volledig scherm
© anp

Opnieuw huiszoeking in Chaam vanwege ontvoering Rien de Koning en Gino Heeren

CHAAM - In het onderzoek naar de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning heeft de politie dinsdagmiddag opnieuw een inval gedaan in de woning van Alex B. in Chaam. Een half uur voor de inval is hij in de omgeving van Chaam aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de ontvoering.

Politiemensen hebben het terrein aan de Leerdreef in het buitengebied rond kwart voor vier afgezet. Het is niet duidelijk of de bewoner of andere personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering.

Julietbende


Twee dagen na de kidnap van Rien en zijn achterneef Gino op het garagebedrijf van de opa van Gino in Breda, deed de politie op basis van een tip ook al een inval bij B.. Dat leverde toen niks op. B. Is een bekende van de politie. Hij zou verbonden zijn geweest aan de in afpersing en ontvoeringen gespecialiseerde Julietbende en werd in 2006 gearresteerd op verdenking van ontvoering van een zakenman uit Oosterhout. In 2012 zocht de politie in zijn woning naar (DNA)sporen van de geliquideerde Amsterdamse crimineel Senol Tuna.

Ripdeal


De politie gaat ervan uit dat Gino en Rien zijn ontvoerd na een ripdeal, een diefstal van criminelen onderling, vermoedelijk in de hennephandel. De onbekende ontvoerders hadden 90.000 euro losgeld van de familie van het tweetal gevraagd. Tot betaling is het voor zover bekend niet gekomen. Vier dagen na de ontvoering wisten de slachtoffers zichzelf in de nieuwjaarsnacht te bevrijden uit een loods in Ulicoten, niet ver van Chaam op de grens met Belgie.