Volledig scherm
Biobase © Guido van der Heijden

Opnieuw geld voor biobased initiatieven

MIDDELBURG - Het midden- en kleinbedrijf kan opnieuw een beroep doen op financiële steun van de provincie bij het ontwikkelen van plannen op het gebied van biobased.

Ook ondernemers die initiatieven hebben in het kader van circulaire productie kunnen aankloppen voor een subsidie in de vorm van vouchers van maximaal 10.000 euro. In totaal is 165.000 euro beschikbaar.

De regeling is bedoeld om interessante ideeën op hun haalbaarheid te toetsen. Een voorwaarde om subsidie te krijgen is dat de ondernemer hetzelfde bedrag moet investeren. Het is de derde keer dat de provincie voor dit doel geld vrijmaakt. Van de eerste twee regelingen ter stimulering van biobased-initiatieven resulteerden in twee ideeën die inmiddels op de markt zijn gebracht. Vijftien zijn in ontwikkeling genomen en tien liggen nog op de plank of bleken uiteindelijk niet haalbaar te zijn. De twee ton die de provincie investeerde in de eerste twee regeling hebben geleid tot vervolginvestering van naar schatting twee miljoen euro, aldus de provincie.

Volgens de provincie heeft de regeling 'ook een positief effect op de versterking van de kennisinfrastructuur in Zeeland'.