Volledig scherm
En dan is er ook nog een oranje loper... © Jan van Damme

Openingsgala Film by the Sea: de rode loper is blauw (video)

VLISSINGEN - Vrijdagavond opent in Vlissingen het filmfestival Film by the Sea. Deze achttiende editie duurt tot en met 18 september, en zal vrijdag openen met een groots gala waarbij traditioneel verschillende coryfeeën op de rode loper voorbij zullen komen. De rode loper, die dit jaar overigens blauw blijkt te zijn. Of groen, of oranje.

De openingsfilm van Film by the Sea 2016 is 'Florence Foster Jenkins'. Meryl Streep en Hugh Grant spelen de hoofdrollen in deze comedy, die is geregisseerd door Stephen Frears. Het verhaal gaat over een New Yorkse dame die haar droom probeert te realiseren: zangeres worden. Zij blijkt de slechtste sopraan aller tijden te zijn, maar niemand durft haar de waarheid te vertellen.

Eregast

Claudia Cardinale is dit jaar eregast van Film by the Sea. De Italiaanse filmactrice neemt vrijdag 16 september in Vlissingen de Grand Acting Award van het festival in ontvangst.

Film by the Sea haakt ook in op het Shakespearejaar, door maandag 12 september de film Richard III te vertonen, in samenwerking met de British Council. De film is om 19.45 uur te zien. Voorafgaand aan de voorstelling zijn er twee lezingen over Shakespeare.

Volledig scherm
Oud-burgemeester van Vlissingen Jaap van der Doef en zijn echtgenote waren ook aanwezig © Jan van Damme
Volledig scherm
Ook buiten is het al snel gezellig. © Jan van Damme
Volledig scherm
Gedeputeerde Ben de Reu is de eerste gast die de blauwe loper betreedt. © Jan van Damme
Volledig scherm
De blauwe loper, in afwachting van de gasten. © Jan van Damme
Volledig scherm
Voor de wat minder bekende gasten is er een groene loper. © Jan van Damme
Volledig scherm
De dansgroep Bunga Cengkeh, die vrijdagavond optreedt tijdens het openingsfeest. © Jan van Damme
Volledig scherm
De drankjes voor de genodigden staan klaar. © Jan van Damme
Met deze video werd de achttiende editie van Film by the Sea vrijdagavond geopend.
  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.