Volledig scherm
Van links naar rechts: Wilmar Hartman (PTK Business Center in Middelburg), Perry Kentin (reclamebureau LMG Strategie + Creatie in Goes) en Leen Verschraegen (Honorair Consul der Nederlanden voor Oost- en West-Vlaanderen). © Marcelle Davidse

Op chic voor de Oesterpartij

MIDDELBURG - Dress to impress, was woensdag het motto op de veertiende Nationale Zeeuwse Oesterpartij in het Middelburgse Abdijcomplex. Zonder uitnodiging kwam je er niet in. Dresscode: tenue de ville, stond daarop te lezen. 

De 700 persoonlijk genodigden die woensdag aanwezig waren op het minisymposium in de Nieuwe Kerk en aansluitend op de netwerkbijeenkomst op het Abdijplein, waren dan ook niet over één nacht ijs gegaan met hun outfit. Hoewel we tot onze verrassing ook sokken in sandalen tegenkwamen, bij het van top tot teen monsteren van de aanwezige prominenten.

Even recapituleren: tenue de ville is jasje, tasje voor de dames, met een rok die niet boven de knie komt - of een geklede broek. Eventueel een hoed. En o ja: geen blote benen. Laarzen mogen, maar dan bij voorkeur met een ondoorzichtige panty in de kleur van de rok eronder (vanwege dat stukje been tussen rok en laars).

Voor de heren: jasje, dasje in de kleuren grijs, blauw, lichte aardetinten, zwart. Wie het netjes doet, heeft een riem in dezelfde kleur als de schoenen - brogues bijvoorbeeld.

Inhoud

Uiterlijk mag dan belangrijk zijn, op de Oesterpartij gaat het toch vooral om de inhoud. Tijdens het minisymposium ging het over onderwerpen die hoog op de Zeeuwse agenda staan en het belang van grensoverschrijdende samenwerking tussen Zeeland en Vlaanderen. Daarover spraken Maarten Camps (secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken) en Eddy Bruininckx (scheidend CEO van de Haven van Antwerpen).

Camps zei onder meer: "De Commissie Balkenende heeft duidelijk aangegeven welke acties de economische structuur van Zeeland sterker en duurzamer maken. De boodschap is overgekomen." Gastheer Han Polman, commissaris van de koning, ging het gezelschap daarna voor naar de netwerkbijeenkomst op het Abijdplein. Want dáár speelde zich het belangrijkste deel van het evenement af. Op de kasseien, waartussen het lastig laveren was voor hooggehakte dames, waren tenten opgesteld waaronder exclusieve restaurants als Puur, Scherp en De Oesterij fantasievolle creaties met de oester als middelpunt presenteerden. De perfecte ambiance voor relaties uit Vlaanderen, Zeeland en de rest van Nederland om de banden aan te halen, de temperatuur van het water te voelen en stekken te steken voor nieuwe projecten.

De volledige tekst van de speech van Maarten Camps is hier te lezen.

Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 29 september.