Volledig scherm
Het strand van Oostkapelle mag zich het komende jaar het Schoonste strand van Nederland noemen. © ANP

Oostkapelle schoonste strand van Nederland 2016

OOSTKAPELLE - Oostkapelle heeft dit jaar de strijd om de titel "Schoonste Strand van Nederland" gewonnen. Ook de tweede en derde plek zijn voor Zeeuwse badplaaten, Groede en Westkapelle.

De gemeente Veere werkt intensief samen met Stichting Strandexploitatie Veere om de stranden er op hun best uit te laten zien. "Het is een fantastische beloning om weer de eerste prijs te krijgen voor één van onze stranden” aldus burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere, waar Oostkapelle onder valt.

Ook het publiek raakt meer betrokken, dit jaar hebben 18.000 mensen gestemd op hun favoriete en schoonste strand, 1.500 meer dan vorig jaar. De eindbeoordeling is gebaseerd op zowel de beoordeling van het publiek als de ANWB-inspecteurs. Juryvoorzitter Helene van Zutphen van NederlandSchoon: “De afgelopen 10 jaar zijn onze stranden twee keer zo schoon geworden. De laatste drie jaar zitten we op een bijzonder hoog én stabiel niveau van schoon. De geïntegreerde aanpak tussen paviljoenhouders, beheerders, gemeentes en bezoekers om de stranden zwerfafvalvrij te maken en te houden, blijft z’n vruchten afwerpen.”