Volledig scherm

Oosterschelde weer vrijgegeven voor mosselhandel

YERSEKE - Het verbod op handel van mosselen uit twee gebieden in de Oosterschelde is opgeheven.

De NVWA heeft vrijdag de sector ingelicht dat niet alleen het verbod op handel in het noordelijk deel van de Oosterschelde is opgeheven, maar ook het gebied bij Yerseke waar de verwaterpercelen en oesterpercelen liggen is weer vrijgegeven.

Eind juni werden twee gebieden in de Oosterschelde door de NVWA uit voorzorg gesloten omdat na een test een te hoge waarde van de stof ttx was gevonden in de schelpdieren. Dat is nu niet meer aan de hand.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.