Volledig scherm

'Onzin om Rondje met een pontje anders te noemen'

MIDDELBURG - Wat is er mis met de slogan 'Rondje met een pontje'? "Iedereen kan zich er iets bij voorstellen, het is goed en bekt lekker. Dat moet je niet veranderen."

Aad de Klerk uit Middelburg snapt er niets van dat de zes toeristische fiets-voetveren verder door het leven gaan als 'De Zeeuwse pontjes'. "Alleen omdat men elders ons misschien heeft geïmiteerd? Maak er desnoods Rondje met een Zeeuws pontje van."

'120!'
De Klerk heeft recht van spreken. Tussen 1994 en 1996 was hij voorzitter van de door de provincie ingestelde initiatiefgroep 'recreatie en cultuurhistorie'. "Daar bedachten we 'Rondje met een pontje'en wijlen Teun van Elsacker werkte dat met veel enthousiasme uit. Het is een aansprekende titel. Er is geen provincie die vroeger zoveel pontjes had als Zeeland. 120!"

Maar omdat onder andere Midden-Limburg 'Rondje met het pontje' kent, moeten de Zeeuwse veren beter herkenbaar worden. Onzin, vindt De Klerk. "We lijken er in Zeeland patent op te hebben om een goed concept, een bekend logo of een heldere slogan op vage gronden te vervangen door iets van mindere kwaliteit."

  1. Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara
    foto's

    Make-upartieste gebruikt dode maden als aanvulling op mascara

    De in Californië werkende make-upartieste Jasmine gebruikt niet alleen doorsnee cosmetica om haar gezicht en dat van anderen te verfraaien, maar ook dode meelwormen, spinnen, vlinders, sprinkhanen, kevers , torretjes, bijen, wespen en zelfs schorpioenen en duizendpoten. Volgens de visagiste, die zich alle technieken zelf eigen maakte, zorgen haar opmerkelijke creaties met diertjes die ooit echt leefden voor een 'veel natuurlijkere look. Een paar voorbeelden van kunstwerkjes die te zien zijn op Jasmine Butterfly's Instagram.