Volledig scherm
Beide voertuigen vlogen na de aanrijding in brand. © Rob de Baar

OM eist 240 uur werkstraf en 18 maanden rijontzegging voor dodelijk ongeluk bij Hoek

MIDDELBURG - Tegen de 43-jarige R.K. uit Polen, die vorig jaar betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de Westerscheldetunnelweg, is maandag 240 uur werkstraf en 18 maanden rijontzegging geëist door de officier van justitie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man onvoldoende opgelet.

De chauffeur botste op 30 december 2015 op de Westerscheldetunnelweg bij Hoek vol op de auto van een echtpaar uit Oostburg. De auto vatte vlam en het echtpaar (een 84-jarige vrouw en 85-jarige man uit Oostburg) overleed aan de gevolgen

Volgens officier van justitie Gunnar van der Hofstede moet de chauffeur seconden lang niet op de weg hebben gelet. Daarbij kwam dat een heldere dag was met weinig verkeer. Waarom het echtpaar langzaam reed of zelfs stilstond op de weg is niet meer te achterhalen, omdat de auto uitbrandde.

De chauffeur verweerde zich dat hij in de zijspiegel had gekeken om te controleren of de zeilen nog goed over zijn vrachtwagen hingen. Hij zag vervolgens plotseling de auto van het echtpaar opdoemen, waarop hij uit alle macht remde. 

Zijn advocate vroeg om vrijspraak. Volgens haar deed de chauffeur niets verkeerd. Het is volgens haar verboden om te langzaam of stil te staan op een auto(snel)weg, waar minimaal 70 kilometer per uur moet worden gereden

Uitspraak over twee weken.