Volledig scherm
Eigenaar/oprichter Leon Overdulve van OOS International voor de Serooskerkse villa die het hoofdkantoor van het offshorebedrijf wordt. © Lex de Meester

Offshorebedrijf OOS International sponsort karttalent uit Serooskerke

SEROOSKERKE - Offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke gaat het lokale karttalent Mika Mathia sponsoren.

Mathia behaalde in juni in Italië het brons bij het WK karting voor junioren. De 17-jarige kartcoureur uit Serooskerke is maar wat blij met het sponsorcontract. "Dit is een flinke steun in de rug. Ik wil meer ervaring opdoen. Dat betekent dat ik meer internationale wedstrijden zal moeten rijden. Wedstrijden vinden plaats in alle werelddelen. Vooral de reis- en verblijfkosten hakken erin. Nu betalen we - ook mijn vader draagt bij - alles uit eigen zak. Het is fijn dat OOS International me financieel gaat steunen. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker."

Begeleiding

Behalve een sponsorbedrag met vijf cijfers krijgt Mika ook begeleiding van OOS International. Technisch manager Dragan Maslovar bezit veel kennis van de autosport. "Dat is mijn hobby. Ik bezoek heel veel races. Ja, ook van de Formule 1."

Het offshorebedrijf heeft voor zijn nieuwe tak van sport een aparte bankrekening geopend: OOS Racing Ltd. Kart en helm krijgen ook het logo en kleuren van OOS International.

Maslovar ziet in Mika een potentiële Max Verstappen. "Hij is een racetalent en bezit de juiste mentaliteit."

Droom

De 17-jarige wil zichzelf niet met Verstappen vergelijken. "Zover ben ik nog lang niet, maar ik droom natuurlijk wel van een carrière in de autosport. En ja, de Formule 1 is daarbij het hoogste treetje. Het zou gaaf zijn als ik dat ooit bereik."

OOS International, dat twee jaar terug een lucratief contract sloot met de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras, zet zich op meer fronten in voor het dorp. Het bedrijf financiert vanaf dit najaar gratis kinderopvang buiten de schooluren. Bijna 50 kinderen zijn er al voor aangemeld. Ook wil het bedrijf investeren in nieuwbouw van basisschool De Wegwijzer.

Zaterdag in de PZC een portret van de Serooskerkse weldoener.