Volledig scherm
© archieffoto Willem Mieras

Noodopvang lijkt langste tijd te hebben gehad

TERNEUZEN - De noodopvang in Marina Beach en de Zeelandhallen stromen leeg. Eind september beslist het COA over eventuele sluiting.

De instroom van asielzoekers is de laatste tijd zo sterk afgenomen dat er veel minder behoefte is aan noodopvanglocaties. Op termijn overweegt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in heel Nederland vijftien locaties te sluiten. Of daar de twee in Zeeland bij zullen zijn (vakantiepark Marina Beach aan de Braakman bij Hoek en de Goese Zeelandhallen) is nog niet duidelijk.

Robert Ploeg, regionaal COAwoordvoerder, houdt daarover behoorlijk wat slagen om de arm. "De situatie in de wereld kan plotseling veranderen, waardoor de instroom van asielzoekers weer snel toeneemt. Stel dat de coup in Turkije twee weken geleden was gelukt en de nieuwe machthebbers de afspraken met de Europese Unie over het tegenhouden van asielzoekers aan hun laars hadden gelapt, dan had dat zomaar tot veel meer asielaanvragen kunnen leiden."

Lees meer in de PZC van vrijdag 29 juli.

Volledig scherm
© Camile Schelstraete
  1. Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink presenteert napraatshow Expeditie Robinson

    Luuk Ikink gaat het nieuwe programma Eilandpraat presenteren, de nabeschouwing van Expeditie Robinson. Dat maakte hij bekend in RTL Boulevard. In het wekelijkse live-programma, dat van start gaat na de samensmelting, ontvangt Ikink de afvaller van de week. Samen met andere (oud-)kandidaten blikt de deelnemer terug op het spelprogramma. Ook discussiëren ze over de opdrachten en de verwachte volgende afvaller in de expeditie. Het publiek kan tijdens de uitzending meepraten en vragen stellen.