Volledig scherm
Een luchtfoto van badgasten, campers en auto's op de Brouwersdam. © ANP

'Niks mis met procedure Brouwerseiland'

MIDDELBURG - Bij de procedure voor de aanleg van het grote recreatieproject Brouwerseiland is niet gesjoemeld met de wet. 

Dat antwoordt het dagelijks provinciebestuur op vragen van de Statenfractie van GroenLinks. Fractievoorzitter Gerwi Temmink wilde van de provincie weten of geprobeerd is de nieuwe Wet natuurbescherming te 'ontlopen'. Hij had aanwijzingen dat gedeputeerde Carla Schönknecht zou hebben aangegeven Brouwerseiland liever onder de huidige wetgeveing te willen afhandelen dan onder de nieuwe.

Daar is geen sprake van, stelt het provinciebestuur. Niet alleen verwijst Temmink naar een overleg waarbij de gedeputeerde niet aanwezig was, er is ook niks geks aan de gevolgde procedure. De Wet natuurbescherming treedt pas op 1 januari in werking. En dan nog verandert het toetsingskader voor Natura 2000 niet.

  1. Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event
    ADE

    Tien locaties voor wie geen zin heeft in een standaard Amsterdam Dance Event

    Amsterdam Dance Event, dat vandaag van start is gegaan en 375.000 bezoekers verwacht, is zó veel meer dan een nachtje 'raven' in de Amsterdam Arena. Je kan dansen in een hijskraan, met slechts veertig man getuige zijn van een wereldberoemde dj in een piepklein keldertje, of de hele nacht doorhalen in een soort omgebouwde huiskamer in Amsterdam-Noord. Ga je liever borrelen in een oude mannensauna, ooit opgericht zodat homo’s een plek hadden om af te spreken? Het kan allemaal. Tien bijzondere ADE-locaties, om te voorkomen dat je niet in de massa verdwijnt.