Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe woningen zijn in trek

VLISSINGEN - "Het gaat als een speer", zegt makelaar Wim Bodmond van makelaardij Faasse & Fermont over het project Rittenburg in Middelburg, aan de rand van Park Toorenvliedt. "Van de vijftig woningen zijn er nog drie beschikbaar", zegt hij. "Toen we in het voorjaar van 2014 begonnen met de verkoop stonden tweehonderd mensen voor het stadskantoor. Dat is typerend voor de belangstelling."

Makelaar Collin Hoondert van Kuub Makelaars merkt ook dat nieuwbouwwoningen weer populairder worden. "Voor het project Aria in Goes is de laatste tijd grote belangstelling en in 's Heer Arendskerke kunnen we na de vakantie beginnen met de bouw. Op het Hollandiaplein in Goes zijn er zelfs meer belangstellenden dan appartementen. Het gaat hard."

In de rij

In Yerseke stonden mensen eind januari in de rij om een kavel in de nieuwbouwwijk Steehof te bemachtigen. Twintig mensen visten achter het net. De 23 woningen aan de Willem Ruysstraat op het Scheldeterrein in Vlissingen zijn binnen een half jaar verkocht of gereserveerd. "Het zijn betaalbare woningen, dichtbij het centrum. Mensen hebben geen zin in onderhoud en willen ruimte", zegt Richard Witlox, eigenaar van vastgoedbedrijf 3D o.g.

Ook met de verkoop van bestaande huizen gaat het de laatste tijd beter, maar nieuwbouwhuizen zijn extra populair, omdat mensen een kant-en-klare woning willen. "Mensen ontzien het om een huis te renoveren in hun vrije tijd", zegt Bodmond. "Nieuwbouwwoningen voldoen aan de hoogste eisen qua energiezuinigheid. Dat scheelt in de maandelijkse lasten."