Volledig scherm
Het hoofdkantoor van energiebedrijf Delta in Middelburg. © PZC

Nieuwe topman energiebedrijf Delta

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft een nieuwe directievoorzitter. De raad van commissarissen heeft Gerard Uytdewilligen benoemd als topman van de Zeeuwse onderneming. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Uytdewilligen is de opvolger van Arnoud Kamerbeek die eerder opstapte, nadat er herrie ontstond over een toegekende salarisverhoging. De provincie Zeeland, de grootste aandeelhouder van Delta, was zeer ontstemd over de loonsverhoging van Kamerbeek. Juist omdat Delta het moeilijk heeft door de lage stroomprijs en de aanstaande verplichte afsplitsing van de netwerken. Het opstappen van Kamerbeek was volgens het bedrijf om de goede relaties met alle belanghebbenden voor het bedrijf te behouden.

Uytdewilligen, die eerder voor onder meer Essent, Alliander en GDF Suez werkte, wordt per 13 juni aangesteld in zijn nieuwe functie. Zijn benoeming is tijdelijk tot eind 2017.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.