Volledig scherm
De HZ-studenten Menno Janzen, Sanne van Nes en Berend van der Meer (vlnr) hebben veel zin in de introductiedagen van hun vereniging. © Dirk-Jan Gjeltema

Nieuwe studenten leren elkaar en Vlissingen kennen

VLISSINGEN - De nieuwe leden van de Vlissingse studentenvereniging Marum Bibio slapen woensdagnacht 31 augustus waar hun schoenen liggen.

Als ze die middag in de bus naar Scharendijke rijden, moet ze allemaal één schoen inleveren. De begeleiding verdeelt die schoenen vervolgens over de verschillende tenten. Op die manier, aldus Berend van der Meer en Sanne van Nes, leren ze andere studenten kennen.

Nieuwe vrienden maken is een belangrijk onderdeel van de driedaagse introductie van de studentenvereniging. "Maar we zorgen er ook voor dat ze Vlissingen leren kennen. Dat ze weten waar de leukste cafés zijn, de nachtbakker en waar je goed kunt printen."

Marum Bibio en collega-vereniging Aqua ad Vinum proberen einde deze maand zo veel mogelijk nieuwe studenten aan zich te binden. Van Nes en Van der Meer hopen weer zo'n 100 nieuwe leden te verwelkomen. De introductie begint op 31 augustus met een serie activiteiten op het Bellamypark. In de loop van de middag gaan alle verenigingen hun eigen weg en gaat Marum Biblo naar een camping in Scharendijke.

Uitgeteld

Daar wordt een serie spelen afgewerkt waarbij de nieuwe leden elkaar en de begeleiders zo goed mogelijk leren kennen. Ook het feest 's avonds, 'dat wordt echt heel leuk', staat in dat teken. De volgende dag hebben ze weer een vol (sport)programma. De vrijdagmiddag keren de eerstejaars en hun begeleiders terug naar Vlissingen om verder de stad te leren kennen, waarna de studenten 's nachts uit elkaar gaan. Van der Meer (20): ''Dan zijn ze ook echt uitgeteld." Zijn collega: ''Maar wij ook hoor."