Volledig scherm
New Cool Collective © PR

Nieuwe slotact voor festival ZeelandJazz

MIDDELBURG - New Cool Collective sluit samen met Mark Reilly (de oprichter en zanger van Matt Bianco) zondag 19 juni festival ZeelandJazz af. Zij vervangen Sérgio Mendes, die aanvankelijk als slotact stond geprogrammeerd.

De Braziliaanse muzikant heeft moeten afzeggen.

New Cool Collective - vorig jaar ook al present - brengt samen met Reilly een mix van soul, jazz en pop, waaronder een nieuwe versie van Matt Bianco's hit 'Don't blame it on that girl'.

ZeelandJazz, dat donderdag 9 juni begint, is ontstaan door de samenvoeging van Scheldejazz in Terneuzen en het Internationaal Jazzfestival Middelburg.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.