Volledig scherm
Herman Brock jr © Diederike de Koeijer

Nieuwe single Herman Brock komt in oktober

TERNEUZEN - Herman Brock jr. brengt in oktober een nieuwe single uit.

De Terneuzense singer-songwriter speelt bluegrassmuziek; een Amerikaanse folkmuzieksoort. Hij timmert flink aan de weg en wist het vorig jaar al te schoppen tot het Lowlands Festival. De single met twee nummers wordt uitgebracht op vinyl. Het nummer Live your live to the limit uit 2015 op de ene kant en een nieuwe bewerking van Lust for life van Iggy Pop op de andere. De single is vanaf 2 oktober verkrijgbaar. Op die dag start Brock ook zijn clubtour met de Utrechtse Blue Grass Boogiemen. "Eigenlijk begint onze tournee nu al, zo'n beetje", vertelt de muzikant. "We spelen tot eind van dit jaar en sluiten af met een kerstshow." Beide nummers op de plaat zijn vrolijk. "Mijn kleine is pas geboren en dat was voor mij aanleiding voor een vrolijk singeltje. Mensen hebben het ook door de week al moeilijk genoeg. Dan wil ik ze in het weekend iets vrolijks meegeven; dat het allemaal niet zo erg hoeft te zijn."

De vinyl-versie van de single is tijdens optredens van Brock te koop. De digitale versie is verkrijgbaar via Spotify en iTunes.

Meer op: www.hermanbrockjr.com

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.