Volledig scherm
De kuikentjes vallen binnen de korste keren in slaap op de borst van Stefano La Heijne. © Marcelle Davidse

Nieuw thuis voor zes weeskuikentjes in Kamperland

KAMPERLAND - Verdwaasd liepen zes kuikens rond in een Kamperlandse tuin nadat hun kippenmoeder was gegrepen door een vos. Tot Stefano La Heijne (28) besloot de weesjes op te vangen.

"Ze zijn zo lief", verzucht Stefano La Heijne uit Kamperland. "Gisteravond lag ik op de bank met de kuikens op mijn borst. Binnen de kortste keren lagen ze alle zes te slapen."

Het besluit om de weeskuikens op te vangen was min of meer een spontane actie. Vrienden van Stefano wonen aan het Rippad en zowat al hun pluimvee is door een vos te grazen genomen. "Eerst waren de hanen aan de beurt, vervolgens troffen de eigenaren hun eenden onthoofd aan op het terrein en nu was het de beurt aan de kippen."

Live entertainment

De kuikens waren nog maar een week oud en om te voorkomen dat ook zij als vossenvoer eindigden, wilden de eigenaren ze elders onderbrengen. Daarom wonen ze nu bij Stefano. Die wilde altijd nog eens kippen houden, dus de beestjes zijn meer dan welkom. "Het is zo leuk om naar ze te kijken, het is een soort live entertainment", grapt Stefano. "Het ene moment zitten ze lekker onder de warmtelamp te dutten en het volgende moment spelen ze samen."

Uit hoeveel hennen en hanen het zestal bestaat, weet Stefano nog niet.

"De kippen blijven hier, maar de hanen gaan terug naar het Rippad. Dat gekukel kan ik mijn buren niet aandoen."