Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuw festival in Sas

SAS VAN GENT - Wat aanvankelijk een ander jasje voor het oude Sasse festival Rock around the Bridge zou worden, is een compleet nieuw festival geworden.

Op 8 oktober maakt Sas van Gent kennis met Factory Festival.

"Het is in alle opzichten anders", stelt penningmeester Annelies Korst. "Het is in een ander seizoen, het is binnen. We spelen ook in op andere behoeften van mensen. De inzet is een totaalbeleving. Het draait niet alleen om muziek maar ook om sfeer, aankleding en beleven."

"In de Leutfabriek kunnen we ook gebruikmaken van meerdere ruimtes. Elke ruimte heeft zijn eigen naam en sfeer. Take it Away is een loungeruimte met singer/ songwriters, jazzbandjes, wijn en tapas. Maar we hebben ook een gewonere zaal. The Usual Stuff met bier en frisdrank en meer normale festivalmuziek."

Factory Festival kent zo acht verschillende thema's. Vanzelf ontbreken de foodtrucks niet. "Het idee is dat mensen rond kunnen lopen en zo lekker lang blijven."

Vorig jaar vond Rock around the Bridge voor het eerst in 23 jaar geen doorgang. "We kregen het organisatorisch niet voor elkaar", vertelt Korst. "We merkten ook dat de sleur er in was gekomen. Daarom hebben we besloten om iets heel anders te gaan doen. Andere mensen sloten zich er bij aan; mensen met frisse ideeën. We bieden nu een festival met 25 acts. Niet gek toch voor een gratis festival?"

www.factoryfestival.nl