Volledig scherm
De Verkeerspost Hansweert. © Harmen van der Werf

Niets aan de hand in verkeerstoren Hansweert

HANSWEERT - Er is niets bijzonders aan de hand in de verkeerstoren voor de scheepvaart in Hansweert.

Hij is inmiddels weer open. Dat er twee medewerkers van Rijkswaterstaat onwel zijn geworden, lijkt een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Rijkswaterstaat concludeert dat nadat het RIVM en TNO de luchtkwaliteit in het gebouw hebben gecontroleerd en niets bijzonders hebben gevonden. Ook de brandweer - die zondag onderzoek heeft gedaan - heeft geen schadelijke stoffen aangetroffen. Volgens Rijkswaterstaat is er dan ook géén reden om de verkeerstoren langer gesloten te houden. Ze heeft daarom gisteren besloten om de verkeersbegeleiding vanaf gistermiddag 15.00 uur te hervatten vanuit de verkeerspost Hansweert.

Onwel geworden

Waardoor de twee medewerkers onwel zijn geworden, blijft onduidelijk. Beide zijn in de nacht van zaterdag op zondag voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Eén kon zondag al naar huis. Zijn collega ligt nog steeds in het ziekenhuis. Om privacyredenen worden géén nadere mededelingen gedaan, aldus Rijkswaterstaat.

  1. ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    ‘Zeepaarden’ te water bij de Maasvlakte

    Wie denkt aan zeepaarden, heeft waarschijnlijk een klein, gracieus onderwaterdiertje in gedachten. Maar vanmiddag aan het strand bij de Tweede Maasvlakte gingen heuse trekpaarden getooid met sleepnetten het water in. Strandwandelaars van jong tot oud keken gebiologeerd toe hoe de edele dieren voor de vangst van garnalen, haringen en nog veel meer het woeste zilte zeewater betraden. Toneelschrijver Simon Weeda, die altijd gefascineerd is geweest door de relatie tussen mens, dier en natuur, wil de oude traditie, waarbij vissers en boeren de handen ineensloegen om een extra zakcentje te verdienen, nieuw leven inblazen.