Volledig scherm
Nick van der Lijke. © Team Roompot

Nick van der Lijke derde in Tour des Fjords Noorwegen

STAVANGER - Nick van der Lijke is in de Tour des Fjords al derde geëindigd.

De uit Middelburg afkomstige renner, die voor Roompot Oranje Peloton uitkomt, werd zondag tevens eindwinnaar van het jongerenklassement en kreeg hiervoor de witte trui.

In de laatste etappe van Hinna Park naar Stavanger over een afstand van ruim 183 kilometer werd Van der Lijke tiende. De etappezege ging naar Alexander Kristoff. Het was voor Van der Lijke de vierde toptienklassering in deze Noorse ronde. Zijn beste resultaat was vrijdag in de derde etappe. Van der Lijke werd toen tweede achter Kristoff.

In het algemeen klassement eindigde Van der Lijke dus als derde, op 30 seconden van winnaar Kristoff. De Middelburger greep met zijn derde plek 70 punten voor de UCI-ranglijst.

Davy Gunst uit Yerseke werd in de laatste etappe van de Tour des Fjords

achttiende. In het eindklassement werd de coureur van het Rabobank Development Team 39ste.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.