Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS

Netflix verlaagt beeldkwaliteit door coronacrisis

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de beeldkwaliteit van streamingplatformen als Netflix. Een lagere kwaliteit moet overbelasting van het internet voorkomen.

Netflix verlaagt in Europa dertig dagen de kwaliteit van beelden om overbelasting van het internet te voorkomen. Het dataverkeer wordt met een kwart teruggebracht.

‘Verstoppen’

Het was een van de voorstellen die de Europese Commissie in Brussel met Netflix heeft besproken. Ze vroeg streamingplatformen hun doorvoer van data aan te passen. De scherpere HD-kwaliteit van films of series vergt meer datacapaciteit dan de standaardkwaliteit. Netflix heeft met deze maatregel dus gereageerd op de oproep. Volgens heb bedrijf krijgen de klanten ondanks de beperking een dienst van ‘goede kwaliteit’.

Brussel vreest dat het groeiende gebruik van videostreamingdiensten het internet kan ‘verstoppen’. Door allerlei maatregelen, bijvoorbeeld de sluiting van bioscopen, cafés en theaters, zoeken steeds meer mensen hun toevlucht tot het internet. Daarnaast werken veel mensen thuis en maken daarbij gebruik van het internet bijvoorbeeld voor videoconferenties.

  1. LIVE | Aantal sterfgevallen in Spanje daalt tweede dag op rij

    LIVE | Aantal sterfgeval­len in Spanje daalt tweede dag op rij

    Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor dit voorjaarsweekend. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.