Volledig scherm
Bart Tullenaar: 'Hello, i am the nightbaker'.

Nachtbakker tijdelijk dicht vanwege overlast klanten

VLISSINGEN - Bakkerij Tullenaar in Vlissingen van 'nachtbakker' Bart Tullenaar gaat komende week 's nachts niet meer open vanwege overlast door klanten. De buren van de bakkerij klagen steen en been over geschreeuw en getoeter van jongeren die er 's nachts wat komen eten.

De bakkerij lijkt daarmee aan zijn eigen succes ten onder te gaan. In de zomervakantie ging één van zijn video's viraal: ruim anderhalf miljoen views op Dumpert, honderden likes en ontelbare reacties op Facebook. Tullenaar vond het allemaal 'prachtig'.

Maar nu loopt het uit de klauwen, vertelt zijn vrouw Tera. "Een klein groepje verpest het voor de anderen. Ze scheuren met auto's en scooters rond, toeteren en zetten hun radio's keihard. We sturen ze wel weg, maar dan gaan ze een eindje verder zitten, bij het pleintje."

De nachtbakker maakte er vandaag een speciale vlog over. "Daar zitten we dan met de gebakken peren. Leren jullie het dan nooit? Dit is een woonwijk waar mensen proberen te slapen. Jullie staan veel te lang voor de winkel met veel kabaal erbij. Dit kan gewoon niet. Jullie hebben het voor jullie zelf verpest."

Bart Tullenaar werd vooral bekend met zijn vlog. 'Hello, i am the nightbaker', waarin hij in steenkolenengels uitleg geeft over zijn bakkerij. Hij weet dat er gelachen wordt om zijn uitspraak. "Ik krijg er ontzettend veel reacties op en de mensen die kijken vinden mijn Engelse uitspraak toch wel het allermooist.'' Woensdag sprak de PZC hem nog over zijn vlogs (zie filmpje onder). En hij sloot het interview af in zijn beste Engels.

We bakker Bart Tullenaar volgt, weet dat hij meer doet dan alleen brood bakken. De Vlissinger wordt steeds bekender door zijn vlogs. 'Hello , i am the nightbaker'. Lees ook: http://www.pzc.nl/1.6390692