Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

MZC'11 moet titelfeest dankzij Dauwendaele weer uitstellen

MIDDELBURG - MZC'11 is nog altijd geen kampioen in de tweede klasse E. De zaterdagclub uit Zierikzee ging met 3-0 onderuit bij Dauwendaele.

De nummer drie van de ranglijst had op het eigen sportveld de controle over de wedstrijd en het betere van het spel, al waren de beste kansen voor rust voor MZC. De bezoekers waren enkele keren gevaarlijk uit de tegenaanval, maar Corné Schilperoort, Dennis Dekker mikten net over het doel van keeper Joshua van Dolder, terwijl Mathijs Hage de bal in het zijnet schoot.

Stefan Joosse was namens Dauwendaele in de 26e minuut een stuk effectiever. De aanvaller kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en ramde de bal in de linkerbenedenhoek. Direct na rust werd die voorsprong verder uitgebouwd via goals van Davy Ernest (47e minuut) en Peter van Gorsel (54e minuut) en daarmee bracht Dauwendaele MZC een dure nederlaag toe.

De lijstaanvoerder had namelijk voor aanvang van de 25e speelronde een voorsprong van vier punten op nummer twee FC Axel, een marge die door het 1-1-gelijkspel van de Zeeuws-Vlamingen bij nummer vier SSV'65 slonk tot drie punten met nog een speelronde te gaan. MZC krijgt volgende week zaterdag nog bezoek van Klundert (negende), Axel neemt het nog op tegen GPC Vlissingen (twaalfde). Bij een gelijke stand volgt een beslissingswedstrijd.

Dauwendaele stelde een plek in de play-offs om promotie officieus veilig. De voorsprong op Nieuwdorp, dat gelijkspeelde tegen Terneuzense Boys (2-2), is in de derde periode nu namelijk drie punten, terwijl een periode overnemen van Axel (eerste periode) of MZC (tweede) in het slechtste geval Middelburgers door de uitmuntende doelcijfers nog van deelname aan de barragewedstrijden kan verzekeren.