Volledig scherm
© Flickr.com/Bill Selak

Muziekschool en De Spot gaan samenwerken

MIDDELBURG - De Zeeuwse Muziekschool en poppodium De Spot in Middelburg gaan samenwerken en bieden vanaf oktober twee muzikale workshops aan. De cursussen Bandcoaching en DJ & Scratch DJ moeten beginnende muzikanten zelfvertrouwen geven voor podiumoptredens.

De deelnemers aan de bandcoaching oefenen daarom in kleine groepjes, onder leiding van een muziekdocent. Beginnende DJ's kunnen terecht bij DJ Vindictiv. In tien lessen leren ze producen, omgaan met professionele apparatuur en hoe je boekingen en promotie aanpakt.

De kick-off van de samenwerking - met live muziek - is op woensdag 21 september om 19.30 uur in De Spot. Geïnteresseerden krijgen dan meer informatie over de workshops. Ook is Peter Slager van Bløf aanwezig om over zijn relatie met muziek te vertellen. De workshops beginnen vanaf 5 oktober.

  1. Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    Demonstranten gaan straat op na toetreden AfD in parlement

    In verschillende Duitse steden zijn vanavond demonstranten de straat opgegaan om te protesteren tegen de rechts-populistische partij AfD. Uit de exitpolls blijkt dat Alternative für Deutschland met 13,5 procent van de stemmen de kiesdrempel van 5 procent ruim heeft gehaald. Dat betekent dat de partij mag toetreden tot de Bondsdag. Merkel liet eerder op de avond al weten de toetreding van de AfD tot het parlement als een grote opgave te beschouwen voor haar CDU.