Volledig scherm
© Flickr.com/Bill Selak

Muziekschool en De Spot gaan samenwerken

MIDDELBURG - De Zeeuwse Muziekschool en poppodium De Spot in Middelburg gaan samenwerken en bieden vanaf oktober twee muzikale workshops aan. De cursussen Bandcoaching en DJ & Scratch DJ moeten beginnende muzikanten zelfvertrouwen geven voor podiumoptredens.

De deelnemers aan de bandcoaching oefenen daarom in kleine groepjes, onder leiding van een muziekdocent. Beginnende DJ's kunnen terecht bij DJ Vindictiv. In tien lessen leren ze producen, omgaan met professionele apparatuur en hoe je boekingen en promotie aanpakt.

De kick-off van de samenwerking - met live muziek - is op woensdag 21 september om 19.30 uur in De Spot. Geïnteresseerden krijgen dan meer informatie over de workshops. Ook is Peter Slager van Bløf aanwezig om over zijn relatie met muziek te vertellen. De workshops beginnen vanaf 5 oktober.

  1. Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Broederliefde reageert op eerlijke en persoonlijke rapteksten

    Vrijdag komt het album 'We Moeten Door' van Broederliefde uit. De rappers reageren in deze video op rapteksten die te horen zijn op het nieuwe album. De heren zijn naar eigen zeggen 'heel eerlijk' in de nummers. Vooral in Keskiednis, ofwel geschiedenis. Rapper Emms blik hier terug op een tijd van overwinningen en een slip. Met de slip doelt de rapper op de spreekkoren die hij anderhalf jaar geleden heeft geroepen. Hierdoor moest Broederliefde zich terugtrekken als ambassadeur van de vrede tijdens Bevrijdingsdag. ,,Natuurlijk erken ik daarin mijn fout die ik heb gemaakt''.