Volledig scherm
Een MRSA bacterie © Commons.wikimedia.org

MRSA-bacterie bij medewerker Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut

VLISSINGEN - Bij een medewerker van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut is besmetting met de MRSA-bacterie gevonden.

Patiënten die in contact zijn geweest met de medewerker krijgen dinsdag 11 oktober nadere informatie over screening op de bacterie. Vanaf dinsdag 11 oktober kunnen betrokkenen bij een speciaal ingericht telefoonnummer terecht voor vragen: 088-4270009. Op de website van het ZRTI komt vanaf dinsdag nadere informatie die steeds geactualiseerd zal worden. De verwijzende ziekenhuizen in de regio zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

De bacterie is op 6 oktober gevonden. Direct na de constatering van de MRSA-besmetting zijn maatregelen genomen. Beide locaties van het ZRTI (Vlissingen en Roosendaal) zijn vrijdagavond 7 oktober grondig gedesinfecteerd. Medewerkers zijn vrijdag geïnformeerd en zullen ook worden gescreend. De MRSA-bacterie komt veel voor bij gezonde mensen, zonder dat zij daar last van hebben. De bacterie kan infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand.