Volledig scherm
De verkeers ongevallen analyse (VOA) doet onderzoek naar dit ongeval. © Politieteam Oosterscheldebekken

Motorrijder per traumahelikopter afgevoerd na ongeval met beknelling op A58

VLAKE - Op de A58 is ter hoogte van Kapelle zondagmiddag ten minste één persoon zwaargewond geraakt. Een motor en auto zijn in botsing gekomen, de motorrijder is per traumahelikopter afgevoerd.  De A58 ter hoogte van Kapelle en de Vlaketunnel zijn afgesloten geweest, om 18.25 uur was de weg weer vrij voor verkeer.  

De motorrijder en een personenauto kwamen en door onbekende oorzaak rond 15.30 uur met elkaar in botsing, er was sprake van beknelling. De brandweer, ambulance en de traumahelikopter uit Amsterdam zijn ter plaatse gekomen. Het personeel van de traumahelikopter heeft de motorrijder samen met het ambulancepersoneel gestabiliseerd.

De motorrijder is met onbekende verwondingen met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de inzittende(n) van de personenauto er aan toe is/zijn is nog onbekend.

Het verkeer kon in eerste instantie langs het ongeval rijden, maar rond 16.45 uur is de rijbaan richting Vlissingen alsnog in zijn geheel afgesloten. Dit was nodig voor het sporenonderzoek. Vanaf de afrit Yerseke (33) en 's-Gravenpolder/Kapelle (35) is de A58 dicht.

De bergingswerkzaamheden zijn om 17.45 uur gestart. Om 18.25 uur is de weg weer vrijgegeven.