Volledig scherm
Het stadskantoor in Middelburg. © Ruben Oreel

Motie van wantrouwen ligt klaar tegen wethouders Middelburg

MIDDELBURG - De Middelburgse oppositie heeft een motie van wantrouwen paraat tegen de wethouders Chris Simons (VVD) en Johan Aalberts (CDA). Die wordt maandagavond ingediend als blijkt dat zij onvoldoende schuld bekennen aan en lering trekken uit het financieel debacle rond Waterpark Veerse Meer.

De oppositie beseft dat de kans niet groot is dat de motie wordt aangenomen omdat de coalitie van PvdA, CDA, CU, SGP en VVD een meerderheid heeft. Rob van Eijkelenburg (D66): "Maar er bestaat een kans dat zij ook vinden dat onverantwoord grote risico's zijn genomen. Dat verzuimd is om een niet goed functionerende directeur van dat park weg te sturen en dat we daardoor, als gemeente, voor nog grotere financiële problemen staan."

  1. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reële scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de SIM-kaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.