Volledig scherm
© Thinkstock

Mooie weer lokt nog veel Duitsers naar Zeeuwse kust

DOMBURG - Aangetrokken door het warme zomerweer komen Duitsers dit weekeinde massaal naar Zeeland. Bij de VVV Zeeland zien ze een 'enorme vraag vanuit Duitsland'. In Noord- en Midden-Nederland is de vakantieperiode ten einde.

Vakantiegasten uit die contreien gaan nu weg. Dat slaat beslist geen gaten in de bezetting van verblijfsaccommodaties, zegt operationeel manager Stefan van Vooren van de VVV Zeeland. "De vakantiehuisjes, hotels, pensions en campings zitten voor 90 procent vol. Het is nog steeds behoorlijk druk. Dit weekeinde gaat dat zeker nog door, want we krijgen ontzettend veel Duitsers aan de lijn die willen boeken. Die kunnen we ook onderdak bieden."

Vroegboekingen

Cijfers heeft de VVV Zeeland nog niet, maar de toeristische sector beleeft een topseizoen, het voorjaar meegerekend. Volgens Van Vooren hebben een aantal koudere en regendagen geen dip in de vakantiedrukte veroorzaakt. "We hadden sowieso veel vroegboekingen. Die mensen zijn er en gaan op een mindere dag naar de stad of bezoeken een attractie. Zo heeft iedereen geprofiteerd van het seizoen."

Als het warm blijft, kan toeristisch Zeeland er nog een mooi naseizoen aan vastknopen. "De geluiden zijn nu al positief, dat zou een bonus zijn."