Volledig scherm
© Dirk-Jan Gjeltema

Miranda werd niet aangenomen bij Albert Heijn, omdat ze te zwaar is (video)

BURGH-HAAMSTEDE - Je bent te dik om caissière te worden. Dat was wat Miranda de Wilde (37) te horen kreeg na haar sollicitatie bij Albert Heijn in haar woonplaats Burgh-Haamstede.

Niet letterlijk met die woorden, maar dat was wel de kern van de boodschap. Toen Miranda na het sollicitatiegesprek de winkel uit wilde lopen, kwam er al eens een assistent achter haar aan. "Ik moest me vooral niet beledigd voelen, maar uit praktische overwegingen wilde ze even zeker weten of ik wel achter de kassa paste. Want ja, ik ben 'natuurlijk niet de slankste'", vertelt Miranda. "Mijn nekharen gingen overeind staan. Ik zal ze eens laten zien dat ik achter de kassa pas, dacht ik. En ja hoor! Geen enkel probleem."

Gekwetst

Toch werd ze begin deze week gebeld met de boodschap dat ze de baan niet kreeg. "Ik was niet aangenomen, omdat ik word gezien als een risico. Mensen met overgewicht zijn vaker ziek. En bovendien vreesden ze dat de stoelen achter de kassa mij niet kunnen dragen. Oh, en dan nog iets; de bedrijfskleding was niet beschikbaar in mijn maat, dus die zouden ze dan nog speciaal moeten bestellen", praat Miranda het meisje aan de telefoon na. "Ik neem haar niets kwalijk hoor. Zij geeft ook maar door wat ze van bovenaf opgedragen krijgt. Maar ik voelde me zo enorm gekwetst, boos en verdrietig."

Ervaring

Miranda probeerde het te laten bezinken, maar kon het niet loslaten. Daarom deelde ze haar ervaring via Facebook. "Ik ben geen sensatiezoeker en wil de supermarkt niet door het slijk halen, daarom heb ik de naam zelf ook nergens genoemd. Maar ik wil wel dat hier aandacht voor komt. Wat mij betreft was dit eens en nooit meer."

Vervelend

Albert Heijn wil niet inhoudelijk op de zaak reageren. "We vinden het vervelend dat deze mevrouw teleurgesteld is, maar hebben de gewoonte om niets over de individuele reden voor een afwijzing te zeggen in de media", zegt woordvoerder Dagna Hoogkamer erover.

Meer hierover staat in de PZC van donderdag 10 maart.

Mirande de Wilde (37) wilde aan de slag als caissière maar werd afgewezen omdat ze 'te dik' is. Ze is teleurgesteld en voelt zich beledigd.