Volledig scherm
Gedeputeerde Ben de Reu, commissaris van de Koning Han Polman, festivaldirecteur Henk Schoute en burgemeester Rob van der Zwaag (vlnr) in gesprek met minister Bussemaker © Lex de Meester

Minister Bussemaker opent Zeeland Nazomerfestival

NEELTJE JANS - Minister Jet Bussemaker (Cultuur) heeft dinsdagavond de zestiende editie van het Zeeland Nazomerfestival geopend.

Dat deed zij in het Topshuis op Neeltje Jans. Samen met commissaris van de Koning Han Polman, gedeputeerde Ben de Reu en burgemeester Rob van der Zwaag van Veere trok zij een doek weg dat de affiches van het festival aan het oog onttrok.

De minister prees het festival, onder meer vanwege de cruciale vierjarige subsidie die het onlangs bij het Fonds Podiumkunsten heeft binnengesleept. Maar ook vanwege de samenwerking in de regio en de wijze waarop het festival zich manifesteert. ''Ik vind dat Zeeland zich bescheiden maar zelfbewust heeft opgesteld. Dat is wat we nodig hebben. Niets is gratis, zeker niet in de cultuurwereld. De tijd dat er zomaar ergens geld vandaan komt, is voorbij. Je moet laten zien wat je waard bent en dat je nog meer publiek weet te bereiken. Dat doen jullie als geen ander."

Shakespeare

De zestiende editie werd ingeluid met de première van het Shakespeare-stuk 'Maat voor maat', in de Grote Kerk in Veere. Er zijn ook locatievoorstellingen in Arnemuiden en Scharendijke. Vrijdag begint het muziekprogramma op het Abdijplein in Middelburg. Het festival duurt tot en met zaterdag 3 september.