Volledig scherm

'Middelburgers organiseren cokesmokkel'

MIDDELBURG - Twee Middelburgers zijn volgens het Openbaar Ministerie de organisatoren van het drugstransport dat op 21 december in Raamsdonksveer werd onderschept.

Daarbij werd 1143 kilo coke gevonden, verborgen in een container met ananassap. Het gaat om de K.M. (27) en een nog onbekende Middelburger die momenteel in Casablanca gevangen zit. Het OM heeft om zijn uitlevering gevaagd.

Geen grote vis

M. moest maandag samen met de Vlissinger L.W. (29) voor de Middelburgse rechtbank verschijnen tijdens een tussentijdse zitting. Daar zei officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk dat M. mogelijk bij nog meer drugstransporten betrokken is. Raadsman Martijn van de Want bracht op zijn beurt naar voren dat zijn cliënt beslist niet gezien moet worden als een grote vis. Hij wees erop dat M. een borg moest betalen om te kunnen praten met mensen die hoger in de hiërarchie staan. "Dat zegt toch wel voldoende over zijn positie."

Handlanger

Suijkerbuijk: "De politie hield M. al ruim een half jaar in de gaten. Al die tijd was hij bezig met organiseren van drugstransporten."

W. wordt door het OM gezien als een handlanger. Deze vrachtwagenchauffeur zou de container coke van het haventerrein in Antwerpen hebben opgehaald. Zodra die container buiten de haven was, zou hij zijn vrachtwagen met container hebben afgestaan aan een ander die de drugs verder vervoerde.