Volledig scherm
Selfie van Dick Igounet met Claudia Cardinale. © Dick Igounet

Middelburger knipt beroemdheid Claudia Cardinale (78): Ze heeft haar eigen haarkleur nog!

MIDDELBURG - Het zal je maar overkomen dat je gevraagd wordt om het haar van een van je grootste idolen te stylen. Het overkwam kapper Dick Igounet van de Middelburgse salon Haar Van Boven die vrijdag Claudia Cardinale mocht knippen.

Igounet heeft als vaste kapper van Film By The Sea dit jaar al heel wat bekende koppen onder handen gehad, maar het verzoek om de Italiaanse superster te kappen was toch wel een hoogtepunt, laat de Middelburger na afloop van de ‘touch up’ vrijdagavond weten.

CC, zoals fans haar liefkozend noemen, zal bij velen voor altijd op het netvlies staan als de oogverblindende wilde schoonheid uit Once Upon A Time in The West (1968). In Cinecity neemt zij vrijdagavond de Grand Acting Award in ontvangst voor haar filmcarrière. Aansluitend leidt zij een vertoning in van - hoe kan het anders - Once Upon A Time In The West.

Igounet kreeg de diva ’s morgens om 10.30 uur voor het eerst onder handen. CC verbleef in een kamer in het Vlissingse hotel Arion. Igounet: “Dan gaat de deur open en zie je haar staan, met een grote glimlach, en ze zegt: ‘Kom lekker binnen!’ Een vrouw van 78 die er nog zo uitziet, mooie kleren, mooi bijpassend tasje! En waar ik helemaal van stond te kijken: ze heeft haar eigen haarkleur nog. Hier en daar een enkele grijze haar, dat was het.”

Even na vijven keerde Igounet terug naar Hotel Arion om Claudia Cardinale’s kapsel even bij te werken. “Ze is echt heel gewoon gebleven”, zegt de Middelburgse kapper. “Het was op haar kamer een beetje een rommeltje, zoals dat bij mij ook zou zijn op een hotelkamer. En ze had echt belangstelling en wilde van alles weten. Waar kom je vandaan, is het hier altijd zo winderig, dat soort vragen.”

Igounet heeft aan het contact een mooie herinnering overgehouden. Een selfie. Met CC, die uiteraard perfect gekapt was.