Volledig scherm
Frans Lievens en burgemeester Harald Bergmann tekenen de contracten. Achter hen mevrouw Lievens, wethouder Chris Simons en Bart Hill van de schouwburg. © Maurits Sep

Middelburg sluit contract met Lievens over renovatie en exploitatie theater

MIDDELBURG - Na jaren van onderhandelen hebben Frans Lievens en de gemeente Middelburg maandag eindelijk de contracten getekend voor de renovatie en exploitatie van de schouwburg in Middelburg.

Lievens gaat de schouwburg voor tien jaar uitbaten en brengt minstens honderd voorstellingen per jaar. Op aandringen van de gemeenteraad wordt het contract na vijf jaar geëvalueerd om te bezien of beide partijen tevreden zijn.

De schouwburg ondergaat ook een ingrijpende verbouwing. Die begint na het komende theaterseizoen en duurt een jaar. De schouwburg sluit in juni 2017 en gaat in september 2018 weer open voor het theaterseizoen dat dan begint. In dat jaar worden wel voorstellingen geprogrammeerd in Middelburg, maar op andere podia en in de open lucht.

Zowel Frans Lievens als wethouder Chris Simons spraken hun blijdschap uit over het feit dat de contracten nu eindelijk zijn getekend. Al kunnen de documenten wat Lievens betreft meteen ook de kast in om daar te 'verstoffen'. "We hebben heel veel vertrouwen in de toekomst", benadrukte hij. Ook Simons sprak zijn vertrouwen uit in 'een zeer lange toekomst'. "Samen met de familie Lievens, die het de afgelopen jaren al fantastisch heeft gedaan in de schouwburg."

De oude contracten waren aan een herziening toe vanwege de renovatie van de bestaande schouwburg.

Volledig scherm
De Stadsschouwburg in Middelburg aan het Molenwater.